Hai să ne printăm cina…

de: Victor Rizescu
03 03. 2010

[galleria]

Gastronomia moleculară studiază procesele fizico-chimice care au loc când gătim sau preparăm ceva. Practic încearcă să explice modul în care ingredientele se transformă în mâncare. Așa zișii „bucătari moleculari” descompun mâncarea și o rearanjează în cele mai ciudate și mai moderne variante posibile.

Pe aceeași idee se bazează și conceptul „Food Creation” al celor de la Philips, care nu este altceva decât o „imprimantă de mâncare”. Mai exact, sunt introduse diverse ingrediente care sunt apoi combinate și „printate” în forma și consistența dorită.

Cu alte cuvinte, morcovii ar putea fi serviți sub formă de spumă sau brânza sub formă de spaghete. Cui nu-i place broccoli-ul sau verdeața o să aibă surprize… Vă dați seama să servești copiii cu înghețată din morcovi și verdeață? Bineînțeles că există două variante de reacții, ori se lasă păcăliți, ori nu mai mănâncă înghețată vreodată…

Interesant este că imprimanta culinară, permite ajustarea valorilor nutritive și a cantităților, astfel că oricând se poate servi o mâncare deși ciudată, perfect echilibrată…

Pentru a vă lămuri mai exact cam de ce ar fi în stare conceptul Philips vă invităm să urmăriți „delicioasa” galerie.


Sursa: Yanko Design